Žuvų troškinys
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 50 g 50
Gvazdikėlis – 1 vnt 1
Vanduo truputis –
Miltai – 15 g 15
Svogūnai – 50 g 50
Čiobreliai truputis –
Sviestas – 20 g 20
Prieskoninės daržovės pagal skonį –
Lauro lapai keletas –
ankštinis pipiras – 1 vnt 1
tunai – 750 g 750
tuščialaiškiai česnakai pagal skonį –
žalios citrinos – 5-6 vnt 5-6
Gaminimo eiga
- Žuvis supjaustyti 2 cm
- storio riekelėmis, įtrinti citrinos sultimis
- Sudėti į dubenį, užpilti 3 – 4 citrinų sultimis, pasūdyti, įberti pipirų, įdėti trintą ankštinį pipirą; 2 – 3 val
- pamirkyti
- Išgriebti iš rasalo, nusausinti
- Puode pašildyti 50 g aliejaus ir apkepinti jame tunus
- Kitame puode iš 20 g
- sviesto ir miltų paruošti rusvą padažą, sudėti svogūnus, tuščialaiškius česnakus, smulkintas prieskonines daržoves, įberti žiupsnį raudonųjų pipirų
- Įdėti žuvis, įpilti vandens, kad apsemtų, įmesti lauro lapų, gvazdikėlį, čiobrelių
- Uždengti ir 30 min
- virti ant silpnos ugnies