Žuvis, troškinta su grybais

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Troškinta žuvis su grybais, kepta su vynu ir sultiniu, užpilta grietinės ir kiaušinių trynių padažu, su petražolėmis. Gaminama iš skumbrės, tuno arba menkės. Gaminimo laikas – 50 minučių.

Žuvis, troškinta su grybais

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Baltas vynas200 g 200

  • Baravykai240 g 240

  • Citrinų rūgštis4 g 4

  • Druska: pagal skonį

  • Grietinė160 g 160

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

  • Petražolių lapeliai1-2 šaukštai 1-2

  • Pipirai: pagal skonį

  • Sviestas80 g 80

  • Žuvies sultinys400 g 400

  • Žuvis800 g 800

Gaminimo eiga

  • Žuvį išdarinėkite, nulupkite ir pjaustykite gabalėliais.
  • Troškinimo indą ištepkite sviestu, į jį sluoksniuokite žuvį ir apkeptus grybus.
  • Sluoksnius barstykite druska ir pipirais, viršuje išdėliokite sviesto gabalėlius, viską užpilkite vynu ir sultiniu, virtu iš žuvies odos ir kaulų.
  • Troškinkite 20-30 minučių, tada žuvį ir grybus perdėkite į gilų dubenį.
  • Troškinimo skystį maišykite su grietine ir užvirkite, tada pilkite su citrinų rūgštimi išplaktus trynius.
  • Apliekite juo žuvį, barstykite petražolių lapeliais.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*