Padažui reikės apelsinų sulčių, imbiero, čili pipirų, citrinos žievelės ir krakmolo. Šparagus reikia virti su druska ir cukrumi. Žuvis patiekiama su keptomis šparaginėmis pupelėmis ir padažu.
Žuvis su šparaginėmis pupelėmis
Gaminimo laikas
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1,5 l 1,5
Apelsinų sultys – 0,5 l 0,5
Baltos šparaginės pupelės – 500 g 500
Čili pipirai – 1 vnt 1
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Cukrus: pagal skonį –
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Imbierai: pagal skonį (padažui) –
Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio 1,5
Kiaušinių baltymai – 2 kiaušinių 2
Krakmolas – 1 stiklinė 1
Paprikos – 0,5 šaukštelio 0,5
Pipirai – 1/2 šaukštelio 1/2
Tunas – 400 g 400
žalios šparaginės pupelės – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Smulkiai sukapokite imbierą ir čilio pipiriuką, suberkite į apelsinų sultis ir virkite 15 minučių.
- Šaukštą krakmolo sumaišykite su 5 šaukštais šalto vandens ir supilkite į padažą.
- Nulupkite ir paruoškite šparagus. Virkite apie 7 minutes pasūdytame vandenyje, įbėrę žiupsnelį cukraus.
- Nukoškite kiaurasamčiu, šparagus pavoliokite tešloje ir virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai pageltonuos.
- Žuvį įtrinkite citrinos žievele, pabarstykite pipirais ir patiekite supjaustytą žalią arba pakepintą aliejuje su šparagais ir padažu.