Žuvies sultinys

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai, Sriubos 0 comments

Žuvies sultinys

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Sriubos, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo400 g 400

  • Petražolės5 g 5

  • Svogūnai10 g 10

  • Salierai5 g 5

  • pūgžliai150 g 150

  • slėgtiniai ikrai8 g 8

Gaminimo eiga

  • Paruošta žuvis užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugriebiamos putos, pridedama petražolių, svogūnų ir verdama 40-50 min
  • Išvirtas sultinys perkošiamas ir nuskaidrinamas slėgtainis juodaisiais ikrais, kurie grūdami grūstuvėje, įpilant 1-2 šaukštus vandens, kol pasidaro vientisa masė, paskui atskiedžiami vandeniu (4-5 l vandens kilogramui ikrų) ir pasūdomi
  • Paruošti ikrai supilami į žuvies sultinį, užvirinami, nugriebiamos putos, pridedama petražolių, salierų šaknelių, pasūdoma ir verdama ant labai mažos ugnies 20-30 min
  • Atkėlus ant viryklos krašto, leidžiama nusistovėti, vėliau perkošiama per medžiaginę servetėlę
  • Sultinys patiekiamas su virtos žuvies gabalėliu, su žuvies kukuliais (frikadeliais) arba su žuvimi kimštais pyragėliais

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*