Delikatesinis žuvies sultinio receptas.
Žuvies sultinys
Gaminimo laikas
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Paruošta žuvis užpilama šaltu vandeniu, užvirinama, nugriebiamos putos, pridedama petražolių, svogūnų ir verdama 40-50 min.
- Išvirtas sultinys perkošiamas ir nuskaidrinamas slėgtainis juodaisiais ikrais, kurie grūdami grūstuvėje, įpilant 1-2 šaukštus vandens, kol pasidaro vientisa masė, paskui atskiedžiami vandeniu (4-5 l vandens kilogramui ikrų) ir pasūdomi.
- Paruošti ikrai supilami į žuvies sultinį, užvirinami, nugriebiamos putos, pridedama petražolių, salierų šaknelių, pasūdoma ir verdama ant labai mažos ugnies 20-30 min. Atkėlus ant viryklos krašto, leidžiama nusistovėti, vėliau perkošiama per medžiaginę servetėlę.
- Sultinys patiekiamas su virtos žuvies gabalėliu, su žuvies kukuliais (frikadeliais) arba su žuvimi kimštais pyragėliais.