Žuvies sriuba su bulvėmis ir kruopomis
Cooking time
1
hour50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Pipirai truputis –
Sviestas – 1 šaukštas 1
Bulvės – 200 g 200
Prieskoninės daržovės – 200 g 200
Miežinės kruopos – 1/2 stiklinės 1/2
Lauro lapeliai truputis –
žuvys – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Nuskustas, išvalytas žuveles, nupjovus galvas, sudėti kartu su prieskoninėmis daržovėmis ir prieskoniais į puodą, užpilti vandeniu ir virti 1 val
- Nukošus, į sultinį suberti kruopas bei supjaustytas bulves ir virti, kol suminkštės
- Supjaustytą svogūną pakepinti riebaluose ir sudėti į sriubą
- Baigiant virti, pasūdyti
- Patiekiant žuvienę apibarstyti smulkiai supjaustytais petražolių lapeliais