Išmirkyta silkė be kaulų, išimama ir apdžiovinama. Po to apvoliojama tešloje su kiaušiniais, miltais, grietine bei druska. Tada kepama aliejuje. Skanu su salotomis. Gaminimo laikas 40 min.
Žyma: žuvies receptai
Troškintas lynas su svogūnų laiškais
0 commentsŽuvis prieš gaminant pamerkiama druskoje ir pipiruose, tada dedama į keptuvę su svogūnais ir pyrago mišiniu, viskas užpilama pienu ar žuvies sultiniu ir troškinama. Patiekiamas su kapotu kiaušiniu. Galima naudoti kitas žuvų rūšis.
Su koše keptas karpis
0 commentsSu grikių koše keptas karpis – ant košės dedama žuvis ir kiaušinis, užpilama grietine, apibarstoma žalumynais. Galima naudoti kitas žuvų rūšis.
Orkaitėje keptos menkės
0 commentsOrkaitėje keptos menkės su pomidorais, šonine, svogūnais ir prieskoniais. Gaminama 1 valandą. Receptas 4-ioms porcijoms.
Karpis su razinų padažu
0 commentsKarpį troškinti su daržovėmis ir padažu iš citrinos sulčių, razinų, mėgstamų prieskonių.
Žuvies apkepas su pievagrybiais
0 commentsŽuvies filė supjaustoma, patroškinama su svogūnu, morkomis ir baltuoju vynu, tada kepama orkaitėje. Padažas pagardintas pievagrybiais, grietine, kiaušinių tryniais ir sūriu, apibarstyta petražolėmis.
Žuvimi įdaryti makaronai
0 commentsKarpis pakepinamas, sumaišomas su pomidorais, morkomis, svogūnais ir žalumynais. Į stambius makaronus pridedama žuvies su daržovėmis ir kepama.
Keptos plekšnės su pagardais
0 commentsReceptas: Keptos plekšnės su pagardais – apvoliotos miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose, keptos ant vidutinės ugnies, apibarstyta majonezu su pagardais, skanaus!
Menkė su pikantišku padažu
0 commentsMenkės gabaliukai su citrinų sultimis, kepti miltuose. Padažas su svogūnais, obuoliais, kariu, razinomis, garstyčiomis, grietine ir migdolais.
Keptas karpis
0 commentsKeptas karpis, apvoliotas miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, keptas aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių.
Plekšnių filė su kiaušiniais ir sūriu
0 commentsPlekšnių filė apkepta su svogūnais, kiaušiniais, tarkuotu sūriu, kepta orkaitėje ir pagardinta citrinos sultimis.
Pyragėliai iš plekšnių su prieskoniais
0 commentsPlėkšnės pyragėliai – ypatingai paruošta plekšne, susmulkinta ir įdaryta sufomuotus pyragėlius iš tešlos.
Kalėdinis karpis
0 commentsKeptas karpis troškintuve su šampanu, pievagrybiais ir grietinės padaže su kiaušinių tryniais.
Lašišos kepsneliai
0 commentsLengvas karštas žuvies patiekalas, reikalaujantis vos 20 minučių pasigaminti. Lašišą supjaustykite, apibarstykite prieskoniais ir citrinų sultimis, tada kepinkite apie 3 minutes iš kiekvienos pusės su saulėgrąžų aliejumi.