Žuvies pyragas

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai, Apkepai 0 comments

Žuvies ir tarkuotų bulvių apkepas.

Žuvies pyragas

5.0 from 1 vote
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Miltai25 g 25

  • Pienas300 ml 300

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Garstyčios2 šaukšteliai 2

  • Sviestas50 g 50

  • Bulvės300 g 300

  • Žuvies filė250 g 250

  • poras1 vnt 1

Gaminimo eiga

  • Bulves virkite pasūdytame vandenyje iki kol suminkštės, nepervirkite, nes apvirtas bulves reikia sutarkuoti
  • Šaldytą žuvies filė sudėkite į keptuvę ir užpilkite pienu
  • Nuo užvirimo virkite 5 min
  • Išimkite žuvį iš keptuvės
  • Pusė sviesto išlydykite keptuvėje, sudėkite smulkintą porą ir kepkite 5-6 min
  • Tada suberkite miltus ir dar 1 min
  • pakepkite
  • Keptuvę nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną, kuriame virė žuvis, vėl užstatykite virti
  • Kai užvirs 2 min
  • pavirkite ir galiausiai sudėkite garstyčias bei smulkintas petražoles
  • Žuvies filė gabaliukus pamirkykite padaže, tada juos sudėkite į karščiui atsparų kepimo indą
  • Ant viršaus sudėkite tarkuotas bulves, išmaišytas su likusiu lydytu sviestu
  • Pagal skonį pabarstykite prieskoniais
  • Kepkite orkaitėje apie 10-20 min
  • , kol bulvės gražiai apskrus ir galutinai iškeps

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*