Žuvies paštetas
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 5 vnt 5
Grietinėlė (padažui) –
Svogūnai – 1-2 vnt 1-2
Majonezas (padažui) –
Sviestas – 1 pakelis 1
Pomidorų padažas (padažui) –
Česnakai – 2 skiltelės 2
Žuvis – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Sviestą padalinti į dvi dalis
- Su viena dalimi pakepinti smulkiai supjaustytus svogūnus
- Kitą dalį panaudoti kepant žuvį
- Kiaušinius nulupti, žuvį atvėsinti ir sumaišyti su svogūnais
- Viską permalti mėsmale, įdėti druskos pagal skonį, supilti riebalus, kuriuose kepė svogūnai ir žuvis
- Gautą masę sukrėsti į formelę, paslėgti ir įdėti į šaldytuvą maždaug 12 val
- Padažas: Išspausti arba smulkiai supjaustyti česnaką
- Greitinėlę, majonezą, pomidorų padažą sumaišyti, sudėti česnaką, druską, dar kartą gerai išmaišyti
- Sustingusį paštetą išimti iš formelės, pateikti supjaustytą ir apipiltą padažu