Žuvis su daržovėmis ir ryžiais troškinama orkaitėje, per du kartus.
Žuvies ir ryžių užkepėlė
Gaminimo laikas
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska: pagal skonį –
Fermentinis sūris – 200 g 200
Grietinė – 2-3 šaukštai 2-3
Morkos – 1 vnt 1
Pievagrybiai – 100 g 100
Pipirai: pagal skonį –
Pomidorai – 2 vnt 2
Ryžiai – 250 g 250
Sviestas – 100 g 100
Svogūnai – 1 vnt 1
žuvies prieskoniai: pagal skonį –
Žuvis – 300-500 g 300-500
Gaminimo eiga
- Supjaustyti žuvį gabalėliais ir pagardinti prieskoniais, sudėti į troškintuvę, ant viršaus sudėti supjaustytus svogūnus, sutarkuotas morkas, supjaustytus pievagrybius, kelis gabalėlius sviesto, užpilti vandeniu ir patroškinti apie pusvalandį.
- Tuomet įdėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus, įdėti grietinę ir ant viršaus supilti ryžius (paskirstyti kad išvirę jie padengtų visą paviršių), ant ryžių pabarstyti prieskonių ryžiams ir uždengus ryžius virti kol ryžiai išvirs. Tuomet užtarkuoti fermentinio sūrio ir dar uždengus pakaitinti kol sūris išsilydys.