Žuvies ir kopūstų apkepas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Grietinėlė – 120 g 120
Petražolės – 1 šaukštas 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Medus – 2 šaukštai 2
Saldžiosios paprikos – 1 vnt 1
Margarinas – 1 šaukštelis 1
Raudonosios paprikos – 1 vnt 1
Rauginti kopūstai – 850 ml 850
Jūros žuvies filė – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Svogūnus perpjauti perpus ir supjaustyti griežinėliais
- Papriką išvalyti it supjaustyti juostelėmis
- Sviestą įkaitinti ir jame apkepinti papriką bei svogūną
- Sudėti kopūstus, pabarstyti druska, pipirais ir paprika
- Troškinti apie 10 min
- ant didelės ugnies
- Žuvies filė padalinti į keturias porcijas
- Pašlakstyti citrinos sultimis ir pasūdyti
- Kopūstus sumaišyti su medumi
- Sudėti į kepimo formą
- Ant kopūstų dėti žuvį
- Grietinėlę sumaišyti su paprika ir užpilti ant žuvies
- Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min
- Tuo tarpu supjaustyti petražoles
- Gatavą apkepą išdėlioti į lėkštes ir pabarstyti petražolėmis