Žuvies apkepas su pievagrybiais

Apkepai, Žuvies patiekalai 0 comments

Žuvies apkepas su pievagrybiais

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai3 šaukštai 3

  • Pipirai pagal skonį

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Fermentinis sūris4 šaukštai 4

  • Grietinė250 ml 250

  • Sviestas4 šaukštai 4

  • Pievagrybiai250 g 250

  • Žuvies filė600 g 600

  • Sausas baltas vynas250 ml 250

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

Gaminimo eiga

  • Receptas 4-ioms porcijoms
  • Žuvies filė nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis
  • Svogūną ir morką nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patroškinti su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės
  • Supilti baltąjį vyną ir užvirinti
  • Žuvį sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti vyno padažu ir patroškinti orkaitėje
  • Padažą perkošti
  • Nulupti pievagrybius ir supjaustyti griežinėliais
  • keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti pievagrybius, 2 minutes pakepinti ir išimti iš keptuvės
  • Į perkoštą žuvies padažą suberti miltus, sukrėsti grietinę, gerai išmaišyti ir 10 minučių pavirti
  • Grybus atsargiai sumaišyti su tryniais, sukrėsti į padažą ir pagardinti prieskoniais
  • Žuvį apipilti padažu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje
  • Apibarstyti petražolėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*