Žuvies apkepas su pievagrybiais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 3 šaukštai 3
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 1 vnt 1
Petražolės – 2 šaukštai 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Fermentinis sūris – 4 šaukštai 4
Grietinė – 250 ml 250
Sviestas – 4 šaukštai 4
Pievagrybiai – 250 g 250
Žuvies filė – 600 g 600
Sausas baltas vynas – 250 ml 250
Kiaušinių tryniai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Žuvies filė nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis
- Svogūną ir morką nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patroškinti su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės
- Supilti baltąjį vyną ir užvirinti
- Žuvį sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti vyno padažu ir patroškinti orkaitėje
- Padažą perkošti
- Nulupti pievagrybius ir supjaustyti griežinėliais
- keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti pievagrybius, 2 minutes pakepinti ir išimti iš keptuvės
- Į perkoštą žuvies padažą suberti miltus, sukrėsti grietinę, gerai išmaišyti ir 10 minučių pavirti
- Grybus atsargiai sumaišyti su tryniais, sukrėsti į padažą ir pagardinti prieskoniais
- Žuvį apipilti padažu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje
- Apibarstyti petražolėmis