Žuvies filė supjaustoma, patroškinama su svogūnu, morkomis ir baltuoju vynu, tada kepama orkaitėje. Padažas pagardintas pievagrybiais, grietine, kiaušinių tryniais ir sūriu, apibarstyta petražolėmis.
Žuvies apkepas su pievagrybiais
Gaminimo laikas
1
hourReceptas 4-ioms porcijoms.
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska: pagal skonį –
Fermentinis sūris – 4 šaukštai 4
Grietinė – 250 ml 250
Kiaušinių tryniai – 2 vnt 2
Miltai – 3 šaukštai 3
Morkos – 1 vnt 1
Petražolės – 2 šaukštai 2
Pievagrybiai – 250 g 250
Pipirai: pagal skonį –
Sausas baltas vynas – 250 ml 250
Sviestas – 4 šaukštai 4
Svogūnai – 1 vnt 1
Žuvies filė – 600 g 600
Gaminimo eiga
- Žuvies filė nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis.
- Svogūną ir morką nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patroškinti su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės.
- Supilti baltąjį vyną ir užvirinti.
- Žuvį sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti vyno padažu ir patroškinti orkaitėje.
- Padažą perkošti. Nulupti pievagrybius ir supjaustyti griežinėliais. keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti pievagrybius, 2 minutes pakepinti ir išimti iš keptuvės. Į perkoštą žuvies padažą suberti miltus, sukrėsti grietinę, gerai išmaišyti ir 10 minučių pavirti.
- Grybus atsargiai sumaišyti su tryniais, sukrėsti į padažą ir pagardinti prieskoniais. Žuvį apipilti padažu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje. Apibarstyti petražolėmis.