Žuvies apkepas su pievagrybiais

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai, Apkepai 0 comments

Žuvies filė supjaustoma, patroškinama su svogūnu, morkomis ir baltuoju vynu, tada kepama orkaitėje. Padažas pagardintas pievagrybiais, grietine, kiaušinių tryniais ir sūriu, apibarstyta petražolėmis.

Žuvies apkepas su pievagrybiais

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Gaminimo laikas

1

hour 

Receptas 4-ioms porcijoms.

Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska: pagal skonį

  • Fermentinis sūris4 šaukštai 4

  • Grietinė250 ml 250

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

  • Miltai3 šaukštai 3

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Pievagrybiai250 g 250

  • Pipirai: pagal skonį

  • Sausas baltas vynas250 ml 250

  • Sviestas4 šaukštai 4

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Žuvies filė600 g 600

Gaminimo eiga

  • Žuvies filė nusausinti ir supjaustyti į 4 dalis.
  • Svogūną ir morką nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais ir patroškinti su 2 šaukštais sviesto, kol suminkštės.
  • Supilti baltąjį vyną ir užvirinti.
  • Žuvį sudėti į karščiui atsparų indą, užpilti vyno padažu ir patroškinti orkaitėje.
  • Padažą perkošti. Nulupti pievagrybius ir supjaustyti griežinėliais. keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinti sviestą, suberti pievagrybius, 2 minutes pakepinti ir išimti iš keptuvės. Į perkoštą žuvies padažą suberti miltus, sukrėsti grietinę, gerai išmaišyti ir 10 minučių pavirti.
  • Grybus atsargiai sumaišyti su tryniais, sukrėsti į padažą ir pagardinti prieskoniais. Žuvį apipilti padažu, apibarstyti tarkuotu sūriu ir apkepti orkaitėje. Apibarstyti petražolėmis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*