Žuvienė yra labai maistinga, nes joje gausu fosforo ir kitų mineralinių medžiagų. Žemaitijoje ji daugiausiai verdama iš karosų, raudžių ir kitų žuvų. Žuvienė tiekiama su lupenomis išvirtomis bulvėmis.
Žuvienė su agurkais
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Iš žuvies ar žuvies kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys
- Išėmus morkas, jis iškošiamas
- Miltai pakepinami svieste ir supilami į iškoštą sultinį
- Virtos morkos bei agurkai supjaustomi griežinėliais ir, sudėjus į sultinį, paverdama 10 – 15 min
- Nukėlus nuo ugnies, sriuba užbalinama grietine, įberiama druskos
nuotrauka visai ne tos sriubos…. 🙁