Žuvienė su agurkais

Žuvies patiekalai, Sriubos 1 comment

Žuvienė yra labai maistinga, nes joje gausu fosforo ir kitų mineralinių medžiagų. Žemaitijoje ji daugiausiai verdama iš karosų, raudžių ir kitų žuvų. Žuvienė tiekiama su lupenomis išvirtomis bulvėmis.

Žuvienė su agurkais

3.0 from 1 vote
Course: Sriubos, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo2-3 l 2-3

  • Miltai1 šaukštas 1

  • Morkos2-3 vnt 2-3

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Salierai2 vnt 2

  • Grietinė1 šaukštas 1

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Rauginti agurkai4-5 vnt 4-5

  • Porai2 vnt 2

  • Žuvis2 kg 2

  • petražolė truputis

Gaminimo eiga

  • Iš žuvies ar žuvies kaulų ir prieskoninių daržovių išverdamas sultinys
  • Išėmus morkas, jis iškošiamas
  • Miltai pakepinami svieste ir supilami į iškoštą sultinį
  • Virtos morkos bei agurkai supjaustomi griežinėliais ir, sudėjus į sultinį, paverdama 10 – 15 min
  • Nukėlus nuo ugnies, sriuba užbalinama grietine, įberiama druskos

Tags

One Comment

  1. nuotrauka visai ne tos sriubos…. 🙁

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*