Žuvienė
Cooking time
35
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Grietinėlė – 200 ml 200
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 1 vnt 1
Krapai žiupsnelis –
Porai – 1 vnt 1
Krevetės – 150 g 150
Česnakai – 3-4 skiltelės 3-4
Bulvės – 2-3 vnt 2-3
Žuvies filė – 500 g 500
Salierų šaknys – 1/2 vnt 1/2
Gaminimo eiga
- Žuvį išvirti dideliame kiekyje pasūdyto vandens
- Kai išvirs išgriebti kiaurasamčiu
- Kitame puode šlakelyje aliejaus pakepinti susmulkintą svogūną ir česnaką
- Supilti žuvies sultinį ir suberti plonais šiaudeliai supjaustytas morkas ir kubeliais supjaustytą saliero šaknį
- Kai sultinys užvirs, suberti kubeliais supjaustytas bulves
- Kai bulvės bus pusiau išvirusios, suberti žiedeliais supjaustytą porą
- Bulvėms visai išvirus, suberti krevetes ir smulkintus krapus
- Pakaitinti dar 2 – 3 minutes
- Nukelti puodą nuo ugnies, supilti grietinėlę ir sudėti nemažais gabalais supjaustytą žuvį
- Paragauti, ar netrūksta druskos
- Leisti sriubai šiek tiek pastovėti ir patiekti