Žirnių sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Daržovių patiekalai 1 comment

Žirnių sriuba

5.0 from 1 vote
Course: Daržovių patiekalai, Karšti patiekalai, SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

35

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Vanduo400 g 400

  • Miltai10 g 10

  • Morkos20 g 20

  • Svogūnai20 g 20

  • Žalumynai žiupsnelis

  • Lašiniai5 g 5

  • Žirniai70 g 70

  • Lauro lapeliai keletas

  • Pomidorų tyrė5 g 5

  • mėsos kaulai100 g 100

  • kumpio kaulai25 g 25

Gaminimo eiga

  • Iš kaulų išverdamas sultinys
  • Perrinkti ir nuplauti žirniai užpilami verdančiu vandeniu, įdedama supjaustytų į 2-3 dalis morkų ir verdama uždengus ant mažos ugnies, kol visai išverda
  • Po to morkos išimamos, žirniai atskiedžiami sultiniu, pridedama smulkiai pjaustytų su šviežiais lašiniais pakepintų svogūnų, pakepintų, pasūdytų ir sultiniu atskiestų miltų, prieskonių ir verdama 15-20 min
  • Šią sriubą galia virti su rūkyta kiauliena
  • Ją galima virti ir vandenyje
  • Žirnių sriuba paduodama su smulkiais baltos duonos skrebučiais

One Comment

  1. liudaga

    Labai paprasta ir labai skanu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*