Žirnių ir kriaušių salotos
Cooking time
35
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Malti juodieji pipirai pagal skonį –
Sviestas – 25 g 25
Žirniai – 350 g 350
Kriaušės – 350 g 350
Džiovinti peletrūnai – 1-2 šaukšteliai 1-2
Peletrūnų šakelės – 1-2 vnt 1-2
Gaminimo eiga
- Žirnius išverdame
- Sviestą pakaitiname ant labai silpnos ugnies, sudedame supjaustytas kriaušes ir pakaitiname 5 min
- , kol suminkštėja, bet neištyžta
- įmaišome džiovintus peletrūnus
- Nuvarviname žirnelius ir suberiame į kriaušes, pasūdome, įberiame pipirų ir atsargiai viską sumaišome
- Žirnius su kriaušėmis sudedame į pašildytą lėkštę, apšlakstome sultimis, likusiomis po kepimo
- Tiekdami puošiame salotas peletrūnų šakelėmis