Žirnių apkepas
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Pienas – 200 g 200
Grietinė – 40 g 40
Sviestas – 40 g 40
Bulvės – 100 g 100
Žalumynai – 2 šaukštai 2
Žirniai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Žirnius išmirkykite ir gerai išvirkite
- Atskirai išvirkite luptas bulves
- bulves ir žirnius du kartus sumalkite mėsmale
- Į atvėsintą žirnių ir bulvių masę įmaišykite tirpintą sviestą, pieną, grietinę, pjaustytus žalumynus, trynius
- Sūdykite ją ir išmaišykite
- Tada atsargiai įmaišykite plaktus baltymus
- Kepimo formą ištepkite riebalais, barstykite džiūvėsėliais ir krėskite į ją paruoštą masę
- Masės paviršių išlyginkite, ištepkite grietine
- Apkepą kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol paviršius apsitrauks ruda plutele
- Prie apkepo tinka lašinukų arba svogūnų padažas