Žiedinių kopūstų sriuba su vištų sparneliais
Cooking time
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Morkos – 2 vnt 2
Svogūnai – 1 vnt 1
Česnakai – 1 skiltelė 1
Bulvės – 2 vnt 2
Vištienos prieskoniai pagal skonį –
Žalumynai (apibarstymui) –
Žiediniai kopūstai – 1 vnt 1
Laurų lapeliai – 1-2 vnt 1-2
Vištų sparneliai – 600-700 g 600-700
Gaminimo eiga
- Į puodą sudedame nuplautus vištų sparnelius, užpilame verdančiu vandeniu, užverdame, po to vandenį nupilame, sparnelius perplauname, vėl sudedame į perplautą puodą, užpilame 1,3l
- verdančio vandens, dar kartą užverdame
- Sumažiname ugnį, suberiame prieskonius, Verdame, kol sparneliai suminkštėja
- Išvirusius sparnelius išimame iš puodo ir atidedame
- Į sultinį sudedame susmulkintas daržoves ir verdame, kol daržovės suminkštėja
- Išvirusias daržoves išgriebiame iš puodo ir sutriname plakikliu
- Sultinį perkošiame
- Sukrečiame daržovių tyrę į sultinį, sudedame išvirtus sparnelius ir viską užverdame
- Sriubą tiekiame su grietine
- Apibarstome žalumynais
O kam du kartus virint sparnelius? Gi po keliolikos minuciu virimo jie istyzta..
Turbūt verda du kartus,kad nuvirtų nuodingos medžiagos
Na čia aš taip pagražinau situaciją truuptį. Šiaip ant šaldytuvo atvirukų nėra, tik kai gaminu, prisilipinu, patogu žiūrėti. Turiu aš iš vieno muziejaus kadaise parsivežus atvirukų rinkinį, nesugalvojau kur padėti, tai padėjau virtuvėj į lentyną ir rašausi ant tų atvirukų trumpus receptus. Blynų, padažų ir pan. Ilgesnius tai tenka spausdintis 😛