Žiedinių kopūstų sriuba su vištų sparneliais

Sriubos 3 comments

Žiedinių kopūstų sriuba su vištų sparneliais

1.3 from 3 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

45

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Morkos2 vnt 2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Bulvės2 vnt 2

  • Vištienos prieskoniai pagal skonį

  • Žalumynai (apibarstymui)

  • Žiediniai kopūstai1 vnt 1

  • Laurų lapeliai1-2 vnt 1-2

  • Vištų sparneliai600-700 g 600-700

Gaminimo eiga

  • Į puodą sudedame nuplautus vištų sparnelius, užpilame verdančiu vandeniu, užverdame, po to vandenį nupilame, sparnelius perplauname, vėl sudedame į perplautą puodą, užpilame 1,3l
  • verdančio vandens, dar kartą užverdame
  • Sumažiname ugnį, suberiame prieskonius, Verdame, kol sparneliai suminkštėja
  • Išvirusius sparnelius išimame iš puodo ir atidedame
  • Į sultinį sudedame susmulkintas daržoves ir verdame, kol daržovės suminkštėja
  • Išvirusias daržoves išgriebiame iš puodo ir sutriname plakikliu
  • Sultinį perkošiame
  • Sukrečiame daržovių tyrę į sultinį, sudedame išvirtus sparnelius ir viską užverdame
  • Sriubą tiekiame su grietine
  • Apibarstome žalumynais

3 Comments

  1. Aleksandra

    O kam du kartus virint sparnelius? Gi po keliolikos minuciu virimo jie istyzta..

  2. Turbūt verda du kartus,kad nuvirtų nuodingos medžiagos

  3. UreQgzdOuIwWCqH

    Na čia aš taip pagražinau situaciją truuptį. Šiaip ant šaldytuvo atvirukų nėra, tik kai gaminu, prisilipinu, patogu žiūrėti. Turiu aš iš vieno muziejaus kadaise parsivežus atvirukų rinkinį, nesugalvojau kur padėti, tai padėjau virtuvėj į lentyną ir rašausi ant tų atvirukų trumpus receptus. Blynų, padažų ir pan. Ilgesnius tai tenka spausdintis 😛

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*