Žiedinių kopūstų sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus pagal skonį –
Fermentinis sūris – 6-8 šaukštai 6-8
Sviestas – 40-50 g 40-50
Žalumynai žiupsnelis (petražolės, krapai) –
Sultinys – 1 l 1
Žiediniai kopūstai – 1 vnt 1
Malti muskatai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Žiedinius kopūstus išskirstome žiedynėliais, nuplauname, nuvarviname ir pakepiname svieste
- Sudedame į puodą, užpilame karštu sultiniu arba vandeniu, įberiame prieskonių ir verdame, kol suminkštėja
- Keletą žiedynėlių paliekame, o likusius sutriname elektriniu smulkintuvu
- Sriubą išpilstome i keraminius dubenėlius, sudedame paliktus žiedynėlius, užbarstome fermentiniu sūriu ir kelioms minutėms dedame į įkaitintą orkaitę, kol sūris išsileidžia ir paskrunda