Žiedinių kopūstų apkepas

Apkepai 0 comments

Žiedinių kopūstų apkepas

0.0 from 0 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

Gaminimo eiga

  • Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą ir 1 val
  • palaikome šaldytuve
  • Po to tešlą padaliname į dvi dalis
  • Viena dalimi išklojame apvalią kepimo formą ir kepame vidutinės temperatūros orkaitėje, kol pagelsta
  • Įdarui kopūstą nuplauname, dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir išverdame
  • Išgriebiame, atvėsiname ir suskirstame žiedynėliais
  • Sviestą ištirpiname keptuvėje, suberiame miltus ir maišydami pakepiname iki gelsvumo
  • Supilame pieną ir gerai išmaišome
  • Nukeliame nuo ugnies, atvėsiname, įmaišome išplaktus kiaušinius, tarkuotą sūrį, pasūdome, įberiame cukraus, maltų pipirų
  • Žiedinius kopūstus dedame ant iškepto plokštainio, paskleidžiame, apibarstome džiūvėsėliais ir užpilame paruoštu padažu
  • Ant viršaus uždedame likusią tešlą, subadome šakute ir aptepame išplaktu kiaušiniu
  • Kepame 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min
  • Džiūvėsėlių padažui džiūvėsėlius pakepiname su trupučiu sviesto, sudedame likusį sviestą, pasūdome, įpilame citrinų sulčių ir gerai išmaišome
  • Plokštainį išimame iš orkaitės, apipilame džiūvėsėlių padažu ir tuoj pat tiekiame

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*