Žemaičių midus
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Vanduo – 20 l 20
Medus – 4 l 4
Mielės – 50-100 g 50-100
Apyniai – 4-5 saujos 4-5
Duonos plutelė –
Gaminimo eiga
- Medus išmaišomas vandenyje, paskui perkošiama, supilama į katilą ir verdama, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio
- Vėl pripilama tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdedama apynių, surištų į marlę (ryšulėlis prispaudžiamas raudona plyta) ir verdama, kol lieka puse skysčio
- Ataušinus iki 2-3 laipsnių temperatūros, sudedamos mielės, užteptos ant duonos plutelės, ir laikoma kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti
- Kai atsiradusios putos pajuosta, midus iškošiamas pro marlę, supilamas į ąžuolinę statinę ir stipriai užkemšama
- Pastačius šaltoje vietoje, laikoma pusę ir daugiau metų
O ką midui priduoda raudona plyta?