Žemaičių midus

Alkoholiniai 1 comment

Žemaičių midus

0.0 from 1 vote
Course: AlkoholiniaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Vanduo20 l 20

  • Medus4 l 4

  • Mielės50-100 g 50-100

  • Apyniai4-5 saujos 4-5

  • Duonos plutelė

Gaminimo eiga

  • Medus išmaišomas vandenyje, paskui perkošiama, supilama į katilą ir verdama, kol liks pusė iš pradžių supilto skysčio
  • Vėl pripilama tiek vandens, kiek buvo iš pradžių, įdedama apynių, surištų į marlę (ryšulėlis prispaudžiamas raudona plyta) ir verdama, kol lieka puse skysčio
  • Ataušinus iki 2-3 laipsnių temperatūros, sudedamos mielės, užteptos ant duonos plutelės, ir laikoma kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti
  • Kai atsiradusios putos pajuosta, midus iškošiamas pro marlę, supilamas į ąžuolinę statinę ir stipriai užkemšama
  • Pastačius šaltoje vietoje, laikoma pusę ir daugiau metų

One Comment

  1. O ką midui priduoda raudona plyta?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*