Žemaičių blynai

Karšti patiekalai, Blynų receptai, Bulvių patiekalai 4 comments

Žemaičių blynai

3.3 from 4 votes
Course: Blynų receptai, Bulvių patiekalai, Karšti patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Miltai8 šaukštai 8

  • Pipirai truputis

  • Sviestas2 šaukštai 2

  • Bulvės1 kg 1

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Mėsa200 g 200

  • Riebalai2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Virtos šaltos bulvės sumalamos, pasūdomos, įmušamas kiaušinis, suberiama pusė miltų iš išminkoma
  • Virta mėsa sumalama, pridedama pakepinto svogūno, pipirų, druskos, pakaitinama keptuvėje ir ataušinama
  • Iš bulvių masės daromi paplotėliai, į vidurį dedama paruoštos mėsos masės, užlenkiama ir pavoliojama likusiuose miltuose
  • Paplotėliai sudedami ant miltais pabarstytos lentos, vėliau iškepami riebaluose ant mažos ugnies
  • Patiekiama su sviestu arba grietine

4 Comments

  1. Enrika

    Mano megstamiausias patiekalas

  2. man taip pat labai patinka sis patiekalas

  3. gelona

    o kur deti sviesta 2 saukstus????

  4. A.i.V.A.R.A.S

    sviesta uzkast galima 😀

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*