Žagarėliai

Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalai 3 comments

Senas, visiems įprastų žagarėlių receptas. Trapūs žagarėliai – skanumynas kurį įvertins ir didelis ir mažas.

Žagarėliai

3.3 from 6 votes
Course: Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus15 g 15

  • Miltai250 g 250

  • Grietinė1/2 stiklinės 1/2

  • Sviestas50 g 50

  • Kiaušinis3 vnt 3

  • Riebalai500 ml 500

  • Romas1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Žagarėliai – trapūs sausainiai, virti riebaluose
  • Geriausia juos virti kiaulės taukuose, tačiau galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų
  • Pagrindiniai produktai žagarėliams yra miltai, kiaušiniai ir grietinė
  • Viskas kas nurodyta recepte, suminkoma, (naudojame 1 kiaušinį, o iš likusių dviejų imame tik trynius) ir ant lentelės padėta tešla mušama kočėlu lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelės
  • Paliekame šaldytuve 1-2 valandoms, kad sustingtų
  • Prieš verdant tešla iškočiojama 2 mm storio lakštais, supjaustoma 10-15 cm
  • , ilgio, 2-3 cm
  • , pločio, kaspinėliais
  • Per vidurį įpjauname ir perneriame kilpute
  • Taukus užviriname plačiame, neaukštame puode
  • Kad virdami žagarėliai neprisigertų riebalų, į užvirintus taukus (nukėlus puodą nuo ugnies) įpilamas šaukštas degtinės arba įmetami 2-3 griežinėliai žalių bulvių (taukai pradeda smarkiai virti)
  • Žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus
  • Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirška, tuomet taukai tinkamai įkaitę
  • Kuomet verdant parausta viena žagarėlių pusė, šakutėmis juos apverčiame ir baigiame virti,nIšvirti žagarėliai išgriebiami ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, apibarstome cukraus pudra ir vanile
  • Skanaus!

3 Comments

  1. Va čia tai receptas! 🙂 Priminėt. Reikės kada nors pamėgint pasigamint

  2. valeria

    koks sutapimas tik iejau i sita puslapi ir pirmoj eilej man pasirode sis receptas.nes katik paigiau juos daryti koks skanumelis

  3. Sigita

    O tai kam sviestas reikalingas?? Aprasomame procese nemaciau jo panaudojimo…..

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*