Senas, visiems įprastų žagarėlių receptas. Trapūs žagarėliai – skanumynas kurį įvertins ir didelis ir mažas.
Žagarėliai
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Žagarėliai – trapūs sausainiai, virti riebaluose
- Geriausia juos virti kiaulės taukuose, tačiau galima naudoti ir saulėgrąžų aliejų
- Pagrindiniai produktai žagarėliams yra miltai, kiaušiniai ir grietinė
- Viskas kas nurodyta recepte, suminkoma, (naudojame 1 kiaušinį, o iš likusių dviejų imame tik trynius) ir ant lentelės padėta tešla mušama kočėlu lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelės
- Paliekame šaldytuve 1-2 valandoms, kad sustingtų
- Prieš verdant tešla iškočiojama 2 mm storio lakštais, supjaustoma 10-15 cm
- , ilgio, 2-3 cm
- , pločio, kaspinėliais
- Per vidurį įpjauname ir perneriame kilpute
- Taukus užviriname plačiame, neaukštame puode
- Kad virdami žagarėliai neprisigertų riebalų, į užvirintus taukus (nukėlus puodą nuo ugnies) įpilamas šaukštas degtinės arba įmetami 2-3 griežinėliai žalių bulvių (taukai pradeda smarkiai virti)
- Žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus
- Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirška, tuomet taukai tinkamai įkaitę
- Kuomet verdant parausta viena žagarėlių pusė, šakutėmis juos apverčiame ir baigiame virti,nIšvirti žagarėliai išgriebiami ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, apibarstome cukraus pudra ir vanile
- Skanaus!
Va čia tai receptas! 🙂 Priminėt. Reikės kada nors pamėgint pasigamint
koks sutapimas tik iejau i sita puslapi ir pirmoj eilej man pasirode sis receptas.nes katik paigiau juos daryti koks skanumelis
O tai kam sviestas reikalingas?? Aprasomame procese nemaciau jo panaudojimo…..