Vyšnių ir trešnių uogienė

Uogienės 0 comments

Vyšnių ir trešnių uogienė

5.0 from 1 vote
Course: UogienėsDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

39

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus4 kg 4

  • Vyšnios3 kg 3

  • Trešnės2 kg 2

Gaminimo eiga

  • Uogos perrenkamos, nuplaunamos, išimami kauliukai
  • Cukrus užpilamas ant uogų ir laikoma per naktį, kad atsirastų sulčių
  • Sekančią dieną, jei visas cukrus yra ištirpęs, uogos kaitinamos iki užvirimo ant stiprios ugnies
  • Po to ugnis sumažinama, indas kartais sukratomas ir nugraibomos putos
  • Kai sirupas ima tirštėti ir uogos blizgėti, uogienė atšaldoma
  • Šaldant uogienę, ji keletą kartų sukratoma
  • Po to išpilstoma į stiklainius ir hermetiškai uždaroma

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*