Vynuogių uogienė
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 600-900 g 600-900
Vanduo – 1 stiklinė 1
Vynuogės – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Uogos perrenkamos, pašalinant pažeistas uogas, po to nuplaunamos, nuskinamos nuo šakučių, suberiamos į emaliuotą dubenį ir užpilamos cukrumi
- Po 4 – 5 val
- tame pačiame dubenyje uogienė verdama iki užvirimo ant didesnės ugnies, vėliau – ant silpnos 20 min
- Išvirta uogienė iš kart supilstoma į stiklainius, kurie hermetiškai uždaromi
kauliukai nemaiso kazi
Labai lengva. Mano šeimos skaniausias džemas. Kauliukai verdant pakyla gausiu kiekiu, iškart per kiaurasamtį nusėmiau. Pasaka.
reiks issivirti kaip tik vynuoges gerai uzderejo
Vynuogės užderėjo. Žadu išspausti sultis su lėtaeige sulčiaspaude ir iš jų virti uogienę ar kas išeis. Taip darėm su avietėm, gavosi labai gerai.