Vynuogių lapuose marinuoti agurkai
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį
- Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu
- Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties
- Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius
- Užpilti marinatu ir palikti valandai
- Po valandos marinatą nupilti atgal į puodą, tada suberti prieskonių marinavimui mišinį ir vėl užkaitinti
- Į kiekvieną stiklainį įdėti po skiltelę česnako ir užpilti karštu marinatu
- Stiklainius užsukti ir iškart nešti į rūsį ar atvėsinti šaltam vandeny
- Agurkai gaunasi traškūs, išlieka žalia spalva, o vynuogių lapai suteikia specifinį skonį
- Vynuogių lapų, atidarius stiklainį, neišmetu, o gaminu armėniškus "balandėlius"- dolmą
Labai skanūs agurkėliai, tikrai traškus. O iš vynuogių lapų paskui gaminu balandėlius, nėra tokio kam nepatiktų