Vynuogių lapuose marinuoti agurkai

Salotos, garnyrai 1 comment

Vynuogių lapuose marinuoti agurkai

5.0 from 1 vote
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1 šaukštas 1

  • Cukrus1 šaukštas 1

  • Vanduo1 l 1

  • Universalūs prieskoniai1 šaukštas 1

  • Agurkai1 kg 1

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Vynuogių lapai

Gaminimo eiga

  • Agurkus porai valandų pamerkti į šaltą vandenį
  • Vynuogių lapus nuplikyti verdanciu vandeniu
  • Išvirti marinatą iš vandens, druskos ir rūgšties
  • Kiekvieną agurką įvynioti į vynuogės lapą ir talpiai sudėti į iškaitintus stiklainius
  • Užpilti marinatu ir palikti valandai
  • Po valandos marinatą nupilti atgal į puodą, tada suberti prieskonių marinavimui mišinį ir vėl užkaitinti
  • Į kiekvieną stiklainį įdėti po skiltelę česnako ir užpilti karštu marinatu
  • Stiklainius užsukti ir iškart nešti į rūsį ar atvėsinti šaltam vandeny
  • Agurkai gaunasi traškūs, išlieka žalia spalva, o vynuogių lapai suteikia specifinį skonį
  • Vynuogių lapų, atidarius stiklainį, neišmetu, o gaminu armėniškus "balandėlius"- dolmą

One Comment

  1. Audrone

    Labai skanūs agurkėliai, tikrai traškus. O iš vynuogių lapų paskui gaminu balandėlius, nėra tokio kam nepatiktų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*