Vyniotinis "Siurprizas"

Pyragai 0 comments

Vyniotinis "Siurprizas"

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus125 g 125

  • Pienas250 ml 250

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Cinamonas1 šaukštelis 1

  • Migdolai100 g 100

  • Kukurūzų krakmolas2 šaukštai 2

  • Kiaušinių tryniai1 vnt 1

  • Abrikosų uogienė250 g 250

  • Apelsinų esencija1/2 šaukštelio 1/2

  • šaldyta sloksniuota bemielė tešla300 g 300

  • šeris (nestiprus likeris) 125 ml

Gaminimo eiga

  • Iš atšildytos tešlos iškočioti 28 x 35 cm dydžio 3 mm storio stačiakampį
  • Džemą sumaišyti su migdolais ir užtepti ant tešlos paliekant 1 cm pločio neteptus kraštus
  • Trynį išplakti ir juo aptepti tuščius kraštus
  • Vyniotinį susukti nuo ilgesniosios stačiakampio kraštinės ir gerai užspausti galus
  • Aštriu peiliu vyniotinio viršų šiek tiek įpjauti, kad įpjovos būtų 1 cm atstumu viena nuo kitos
  • Vyniotinį dėti į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu ir kepti iki 250º C įkaitintoje orkaitėje 30 min
  • Glaistui cukrų pakaitinti su pienu, apelsinų esencija, cinamonu, šeriu ir sviestu
  • Krakmolą išmaišyti su 2 v
  • š
  • šalto vandens ir supilti į karštą skystį
  • Maišant skystį kaitinti, kol sutirštės, ir nukėlus nuo viryklės užpilti ant iškepusio vyniotinio
  • Vyniotinis skaniausias dar šiltas!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*