Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena

Sriubos 0 comments

Vištienos sultinys su virtinukais, įdarytais jautiena

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį (virtinukams)

  • Vanduo3 l 3

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai2 stiklinės 2

  • Morkos1 vnt 1

  • Petražolės žiupsnelis (sultiniui)

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Petražolių šaknys1 vnt 1

  • Malti pipirai pagal skonį (virtinukams)

  • Mairūnai žiupsnelis (susmulkintu džiovintų arba žalių, virtinukams)

  • Vištiena1 kg 1

  • Malta jautiena400 g 400

  • Kvapniųjų pipirų grūdeliai pagal skonį (sultiniui)

Gaminimo eiga

  • 1
  • Į puodą sudedame nuplautą vištieną su kaulais, užpilame šaltu vandeniu ir užviriname
  • Po to nudengiame, nugriebiame putas, sudedame pakepintas prieskonines daržoves, prieskonius ir verdame ant mažos ugnies 1,5-2val
  • , kol mėsa pasidaro minkšta
  • Išvirtą sultinį perkošiame
  • Vištieną išgriebiame ir atidedame (iš vištienos galime pagaminti atskirą patiekalą – mėsą ištroškinti, paruošti salotas ir t
  • t
  • ) 2
  • Virtinukams skirtą mėsą sumalame, sudedame nuluptą, smulkiai supjaustytą svogūną, įberiame pipirų, mairūnų, įpilame truputį sultinio, pasūdome ir gerai išmaišome
  • Iš miltų, kiaušinio ir 1/4 stiklinės vandens užminkome nekietą tešlą, plonai iškočiojame, dedame paruoštos maltos mėsos gabaliukus ir su apvalia forma arba rankomis darome virtinukus 3
  • Vištienos sultinį užviriname, sudedame virtinukus ir verdame, kol virtinukai iškyla į paviršių
  • Jeigu norime, kad sultinys būtų skaidrus, virtinukus verdame atskirai pasūdytame vandenyje, po to išgriebiame ir užpilame karštu vandeniu
  • Tiekdami į stalą, sriubą apibarstome petražolių lapeliais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*