Vištienos apkepas

Paukštienos patiekalai, Apkepai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 0 comments

Vištienos apkepas

0.0 from 0 votes
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai, Paukštienos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Malti juodieji pipirai pagal skonį

  • Čiobreliai kelios šakelės

  • Sviestas1 šaukštas 1

  • Bulvės1 kg 1

  • Vištienos sultinys600 ml 600

  • Alyvų aliejus1 šaukštas 1

  • Kiauliena400 g 400

  • vištos kulšelės8 vnt 8

Gaminimo eiga

  • Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, iš vištų kulšelių išimti kaulus
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti sviestą ir pakepinti paruoštą mėsą (apie 5 min
  • )
  • Bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūnus – žiedeliais
  • Pusę bulvių griežinėlių išdėlioti apkepo indo dugne, ant jų sudėti pusę svogūnų žiedelių, įmesti porą čiobrelių šakelių, pasūdyti, pagardinti pipirais
  • Paskleisti visą mėsą, sudėti likusius svogūnus, čiobrelių šakeles, ant viršaus – likusias bulves, vėl pasūdyti, pagardinti pipirais
  • Galiausiai supilti sultinį
  • Indą uždengti dangčiu arba aliuminio folijos lakštu ir 150C karštumo orkaitėje kepti maždaug 2 val
  • Orkaitės karštį padidinti iki 200C, atidengti apkepo indą ir kepti dar apie 30 min
  • , kol apkepo viršus dailiai apskrus
  •  

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*