Vištienos apkepas
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Kiaulieną supjaustyti nedideliais gabaliukais, iš vištų kulšelių išimti kaulus
- Keptuvėje įkaitinti aliejų, išlydyti sviestą ir pakepinti paruoštą mėsą (apie 5 min
- )
- Bulves supjaustyti plonais griežinėliais, svogūnus – žiedeliais
- Pusę bulvių griežinėlių išdėlioti apkepo indo dugne, ant jų sudėti pusę svogūnų žiedelių, įmesti porą čiobrelių šakelių, pasūdyti, pagardinti pipirais
- Paskleisti visą mėsą, sudėti likusius svogūnus, čiobrelių šakeles, ant viršaus – likusias bulves, vėl pasūdyti, pagardinti pipirais
- Galiausiai supilti sultinį
- Indą uždengti dangčiu arba aliuminio folijos lakštu ir 150C karštumo orkaitėje kepti maždaug 2 val
- Orkaitės karštį padidinti iki 200C, atidengti apkepo indą ir kepti dar apie 30 min
- , kol apkepo viršus dailiai apskrus