Višta drebučiuose
Cooking time
3
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Vanduo truputis –
Citrina – 1 vnt 1
Daržovės truputis –
Prieskoninės daržovės truputis –
Višta – 1 vnt 1
šaltiena arba veršiuko kojos – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Vištos liekanos (sparnai, kojos, skilvis, kaklas) verdamos atskirai
- Prie jų pridedama veršiuko kojų ar šaltienos rinkinio
- Višta ištroškinama atskirai su prieskoninėmis daržovėmis ir trupučiu vandens
- Po valandos, ant troškinamos vištos užpilama sultinio (2 stiklinės, kur buvo verdama vištienos liekanos) įspaudžiamos 1 citrinos sultys ir dar apie 1 val
- troškinama
- Po to višta atšaldoma
- Nuoviras perkošiamas, nuo paviršiaus nuimami riebalai
- Pusdubenyje išdėliojamos virtos daržovės, užpilamos dalimi perkošto nuoviro ir pastatoma šaltai, kad sustingtų
- Paskui supjaustyta porcijomis višta sudedama taip, lyg būtų nepjaustyta, užpilama likusiu nuoviru ir atšaldoma