Virtų bulvių plokštainis su įdaru
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Įdarui: 400 g pievagrybių, svogūnas, 2 stiklinės grikių kruopų, druskos, maltų pipirų, aliejaus kepti
- Įdarui biriai išvirkite grikius
- Kol verda grikiai, pakepkite smulkintą svogūną ir pievagrybius
- Išvirusius grikius suberkite į kepinį ir dar kelias minutes pakepkite
- Gardinkite pipirais, druska ir palikite truputį atvėsti
- Iš virtų bulvių ir pieno sutrinkite košę, įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druskos ir maišykite
- Į aliejumi pateptą kepimo formą krėskite tris penktadalius bulvių masės
- Šonuose suformuokite aukštesnius kraštus
- Ant viršaus paskirstykite įdarą, uždenkite likusia koše
- Plokštainį kepkite 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių
- Baigę kepinio viršų patepkite sviestu
- Tiekite su grietine