Virtų bulvių plokštainis su įdaru

Bulvių patiekalai 0 comments

Virtų bulvių plokštainis su įdaru

0.0 from 0 votes
Course: Bulvių patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus

  • Druska pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai7 šaukštai 7

  • Pienas1/2 stiklinės 1/2

  • Svogūnai1 vnt 1

  • Sviestas

  • Malti pipirai pagal skonį

  • Pievagrybiai400 g 400

  • Bulvės10 vnt 10

  • Grikių kruopos2 stiklinės 2

Gaminimo eiga

  • Įdarui: 400 g pievagrybių, svogūnas, 2 stiklinės grikių kruopų, druskos, maltų pipirų, aliejaus kepti
  • Įdarui biriai išvirkite grikius
  • Kol verda grikiai, pakepkite smulkintą svogūną ir pievagrybius
  • Išvirusius grikius suberkite į kepinį ir dar kelias minutes pakepkite
  • Gardinkite pipirais, druska ir palikite truputį atvėsti
  • Iš virtų bulvių ir pieno sutrinkite košę, įmuškite kiaušinį, berkite miltus, druskos ir maišykite
  • Į aliejumi pateptą kepimo formą krėskite tris penktadalius bulvių masės
  • Šonuose suformuokite aukštesnius kraštus
  • Ant viršaus paskirstykite įdarą, uždenkite likusia koše
  • Plokštainį kepkite 200 laipsnių C temperatūros orkaitėje apie 15-20 minučių
  • Baigę kepinio viršų patepkite sviestu
  • Tiekite su grietine

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*