Virtinukai su varške

Karšti patiekalai, Įvairūs patiekalai, Pieno patiekalai 0 comments

Virtinukai su varške

2.0 from 1 vote
Course: Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Pieno patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska truputis

  • Cukrus truputis

  • Vanduo0,5 stiklinės 0,5

  • Varškė400 g 400

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai350 g 350

  • Grietinė0,5 stiklinės 0,5

  • Sviestas2 šaukštai 2

Gaminimo eiga

  • Į miltus įmušamas kiaušinis, įpilama sūdyto vandens ir suminkoma kieta tešla
  • Ji paliekama 30 min
  • pabrinkti
  • Varškė sutrinama, pridedama druskos, cukraus, įmušamas kiaušinio trynys ir išmaišoma
  • Tešla kočiojama plonai ir išpjaustoma apskritimais
  • Ant kiekvieno dedama įdaro
  • Tada apskritimas sulenkiamas pusiau, o kraštelis užspaudžiamas
  • Virtinukai dedami į verdantį vandenį ir uždengiami
  • Kai užverda, atidengiami, dar kiek paverdami, išgriebiami ir nuvarvinami
  • Patiekiami su sviestu, grietine arba abiejų padažu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*