Virti vėžiai

Įvairūs patiekalai, Jūros gėrybės 0 comments

Paprastas virtų vėžių receptas. Skaniam vakarui, prie gero filmo.

Virti vėžiai

5.0 from 1 vote
Course: Įvairūs patiekalai, Jūros gėrybėsDifficulty: Lengvas
Cooking time

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska15 g 15

  • Pipirai pagal skonį

  • Lauro lapeliai keletas

  • vėžiai5 vnt 5

Gaminimo eiga

  • Išplauti gyvi vėžiai dedami į verdantį pasūdytą vandenį su pipirais, lauro lapeliais ir verdami 5-7 min
  • Išvirę vėžiai yra oranžinės raudonos spalvos
  • Jei vėžiai buvo virti gyvi, tai jų kaklelis būna stipriai palenktas po pilveliu
  • Tik tokie vėžiai yra geros kokybės
  • Negyvų vėžių kaklelis ištiestas arba šiek tiek palenktas
  • Vėžiai patiekiami giliame uždengiamame pusdubenyje arba ant lėkštės dedama medžiaginė servetėlė, sulankstoma voku, ir į ją sukamšomi vėžiai, kad pusiau matytųsi
  • Taip galima į vandenį galimą įmesti ir daržovių

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*