Paprastas virtų vėžių receptas. Skaniam vakarui, prie gero filmo.
Virti vėžiai
Cooking time
15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 15 g 15
Pipirai pagal skonį –
Lauro lapeliai keletas –
vėžiai – 5 vnt 5
Gaminimo eiga
- Išplauti gyvi vėžiai dedami į verdantį pasūdytą vandenį su pipirais, lauro lapeliais ir verdami 5-7 min
- Išvirę vėžiai yra oranžinės raudonos spalvos
- Jei vėžiai buvo virti gyvi, tai jų kaklelis būna stipriai palenktas po pilveliu
- Tik tokie vėžiai yra geros kokybės
- Negyvų vėžių kaklelis ištiestas arba šiek tiek palenktas
- Vėžiai patiekiami giliame uždengiamame pusdubenyje arba ant lėkštės dedama medžiaginė servetėlė, sulankstoma voku, ir į ją sukamšomi vėžiai, kad pusiau matytųsi
- Taip galima į vandenį galimą įmesti ir daržovių