Virti bulviniai pyragaičiai
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnai – 1 vnt 1
Bulvės – 1,5 kg 1,5
Lašiniai – 100-150 g 100-150
bulviniai miltai – 600-700 g 600-700
Gaminimo eiga
- Vietoj bulvinių blynų galima dėti ir kvietinių, tačiau su bulviniais miltais būna skanesni
- Bulves nuplauti ir išvirti su luobele
- Išvirus nusunkti, nulupti, atvėsinti ir 2 kartus permalti mėsmale arba gerai sugrūsti
- Į masę įdėti bulvinius miltus, pagal skonį druskos ir paplojus supjaustyti įstrižais gabalėliais, juos sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti
- Kai iškils, išgriebti ir, užpylus su svogūnais paspirgintais lašiniais, tiekti ant stalo