Virta stirniena serbentų padaže
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Lauro lapas – 1 vnt 1
Miltai – 1 šaukštas 1
Pipirai žiupsnelis –
Citrina – 1 vnt 1
Grietinė – 1,5 stiklinės 1,5
Sviestas – 1 šaukštas 1
Juodieji pipirai – 3 vnt 3
Margarinas – 1 šaukštelis 1
Prieskoninės daržovės truputis –
Kadagio uogos – 3 vnt 3
serbentai – 2 stiklinės 2
stirniena – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Nuo stirnos šlaunies nulupkite odą, nupjaustykite riebalus, užpilkite pasūdytu verdančiu vandeniu ir virkite ant vidutinio karštumo ugnies, nugraibstant putas
- Sudėkite nuplautas ir supjaustytas prieskonines daržoves, svogūną ir prieskonius
- Išvirtą mėsą supjaustykite gabalėliais ir suvilgykite tirpintu sviestu
- Padažas: margarine pakepinkite miltus, kol pagels, praskieskite grietine, įberkite pipirų, smulkintos citrinos žievelės, šiek tiek išspauskite citrinos sulčių
- Į paruoštą padažą sudėkite serbentų uogas ir trumpai pavirinkite