Vietnamietiški pyragėliai

Karšti patiekalai, Kruopų patiekalai, Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai 2 comments

Vietnamietiškas pyragėlių su mėsa, ryžiais ir pupelėmis receptas. Labai primena lietuviškuosius balandėlius :).

Vietnamietiški pyragėliai

2.0 from 3 votes
Course: Daržovių patiekalai, Įvairūs patiekalai, Karšti patiekalai, Kruopų patiekalai, Mėsos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska2 šaukštai 2

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Ryžiai600 g 600

  • Pipirai truputis

  • Baltosios pupeles350 g 350

  • Kiauliena125 g 125

  • Baltagūžis kopūstas truputis

  • žuvies padažas1 šaukštas 1

  • garbanotasis kopūstas truputis

Gaminimo eiga

  • Ryžiai pamirkomi vandenyje 4 val
  • , paskui gerai perplaunami, nusausinami, pasūdomi (1 šaukštu druskos)
  • Per naktį pamirkytos pupelės perplaunamos, pašalinus luobeles, nuplikinamos verdančiu vandeniu
  • Kai vanduo nuvarva, pupelės sugrūdamos ir pasūdomos šaukšteliu druskos
  • Kiauliena smulkiai sukapojama arba sumalama mėsmale, į ją suberiamas supjaustytas svogūnas, įpilama žuvies padažo, pasūdoma, įberiama pipirų
  • Ant kopūstų lapų užkrečiama ryžių, paskui pupelių, paskui kiaulienos, vėl pupelių, o ant viršaus – vėl ryžių
  • Lapai susukami į volelį ir surišami
  • Verdama 10 – 12 min
  • Išgriebti iš vandens pyragėliai paslegiami, kad nuvarvėtų vanduo, paskui gali būti patiekiami su šaltiena ir sūdytais svogūnais

2 Comments

  1. kristina

    man atrodo ,kad geriau pasigaminti lietuviskus balandelius,tai daug skaniau.

  2. ta pati manau

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*