Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis

Įvairūs patiekalai, Mėsos patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 1 comment

Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis

5.0 from 1 vote
Difficulty:
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus30 g 30

  • Kiaušiniai3 vnt 3

  • Grietinėlė200 g 200

  • Pipirai pagal skonį

  • Pienas50 g 50

  • Morkos100 g 100

  • Sviestas100 g 100

  • Batonas100 g 100

  • Vištienos sultinys200 ml 200

  • Pistacijos100 g 100

  • Raudonasis vynas100 g 100

  • Kriaušės10 vnt 10

  • Gervuogės200 g 200

  • Veršienos faršas1 kg 1

  • Ančių kepenėlės100 g 100

  • Cukraus milteliai100 g 100

  • Tirštiklis

Gaminimo eiga

  • Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite
  • Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį – bus trapesnės ir nekarčios
  • Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais
  • Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada – kepenėles ir pistacijas
  • Galiausiai sudėkite likusią faršo masę
  • Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos
  • Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio
  • Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels
  • Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių
  • (Receptas priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")

One Comment

  1. Bery bery nice 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*