Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 30 g 30
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Grietinėlė – 200 g 200
Pipirai pagal skonį –
Pienas – 50 g 50
Morkos – 100 g 100
Sviestas – 100 g 100
Batonas – 100 g 100
Vištienos sultinys – 200 ml 200
Pistacijos – 100 g 100
Raudonasis vynas – 100 g 100
Kriaušės – 10 vnt 10
Gervuogės – 200 g 200
Veršienos faršas – 1 kg 1
Ančių kepenėlės – 100 g 100
Cukraus milteliai – 100 g 100
Tirštiklis –
Gaminimo eiga
- Veršienos faršą pasūdykite, įberkite pipirų, įmaišykite išplaktą kiaušinį, įpilkite grietinėlės, įminkykite batono be plutelės ir viską gerai išmaišykite
- Ančių kepenėles pamirkykite piene apie pusvalandį – bus trapesnės ir nekarčios
- Kepimo formą ištepkite aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais
- Į formą dėkite pusę turimos faršo masės, tada – kepenėles ir pistacijas
- Galiausiai sudėkite likusią faršo masę
- Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1,5 valandos
- Paruoškite padažą: gervuoges užpilkite vištienos sultiniu, užvirinkite, supilkite raudonąjį vyną, įberkite druskos, pipirų, cukraus, įdėkite tirštiklio
- Paruoškite kriaušę: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukraus miltelius ir kepkite, kol jie pagels
- Tada įdėkite riekutėmis supjaustytą kriaušę ir pakepkite iš abiejų pusių
- (Receptas priklauso Vilniaus senamiestyje įsikūrusiam restoranui "Lokys")
Bery bery nice 😉