Velykinis pyragas
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1 šaukštelis 1
Cukrus – 1 stiklinė 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Razinos – 1 stiklinė 1
Citrinų žievelės – 1 šaukštas 1
Pienas – 2,5 stiklinės 2,5
Sviestas – 125 g 125
Cinamonas – 1 šaukštelis 1
Konjakas – 0,5 stiklinės 0,5
Migdolai – 100 g 100
Kvietiniai miltai – 8 stiklinės 8
Mielės – 50 g 50
Džiovintos slyvos – 4-5 vnt 4-5
Cukatai – 50 g 50
Anyžinės ožiažolės – 1 šaukštelis 1
Gaminimo eiga
- Receptas dviems pyragams
- Į ištirpdytus riebalus įpilkite pieno
- Ištirpinkite mieles, įberkite druskos, įmaišykite su cukrumi išplaktą kiaušinį
- Pridėkite 5 minutes konjake pamirkytų razinų ir slyvų
- Įmaišykite cukatų, susmulkintų migdolų, prieskonių
- Dalimis įmaišykite miltus
- Suminkykite elastingą tešlą, ją apdenkite ir kildinkite 30 minučių
- Orkaitę ikaitinkite iki 200 C temperaturos
- Dar kartą išminkykite tešlą (jeigu reikia, pridekite miltu)
- Padalinkite ją i dvi dalis ir sudekite i riebalais pateptas formas (24 cm skersmens su nuimamais krašteliais)
- Tešlai formose leiskite pakilti dar 15-20 minučių
- Aštriu peiliu įpjaukite kryželį (iškeptą pyragą supjausto pagal šias linijas)
- Aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite migdolais
- Kepkite 30-35 minutes
- Jeigu paviršius per daug paruduos, pyragus uždenkite aliuminio folija
cool