Velykinis pyragas

Pyragai 1 comment

Velykinis pyragas

0.5 from 2 votes
Course: PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1 šaukštelis 1

  • Cukrus1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Razinos1 stiklinė 1

  • Citrinų žievelės1 šaukštas 1

  • Pienas2,5 stiklinės 2,5

  • Sviestas125 g 125

  • Cinamonas1 šaukštelis 1

  • Konjakas0,5 stiklinės 0,5

  • Migdolai100 g 100

  • Kvietiniai miltai8 stiklinės 8

  • Mielės50 g 50

  • Džiovintos slyvos4-5 vnt 4-5

  • Cukatai50 g 50

  • Anyžinės ožiažolės1 šaukštelis 1

Gaminimo eiga

  • Receptas dviems pyragams
  • Į ištirpdytus riebalus įpilkite pieno
  • Ištirpinkite mieles, įberkite druskos, įmaišykite su cukrumi išplaktą kiaušinį
  • Pridėkite 5 minutes konjake pamirkytų razinų ir slyvų
  • Įmaišykite cukatų, susmulkintų migdolų, prieskonių
  • Dalimis įmaišykite miltus
  • Suminkykite elastingą tešlą, ją apdenkite ir kildinkite 30 minučių
  • Orkaitę ikaitinkite iki 200 C temperaturos
  • Dar kartą išminkykite tešlą (jeigu reikia, pridekite miltu)
  • Padalinkite ją i dvi dalis ir sudekite i riebalais pateptas formas (24 cm skersmens su nuimamais krašteliais)
  • Tešlai formose leiskite pakilti dar 15-20 minučių
  • Aštriu peiliu įpjaukite kryželį (iškeptą pyragą supjausto pagal šias linijas)
  • Aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite migdolais
  • Kepkite 30-35 minutes
  • Jeigu paviršius per daug paruduos, pyragus uždenkite aliuminio folija

One Comment

  1. cool

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*