Vėjo tortukas

Desertai, saldumynai, Tortai 0 comments

Šventinė “Negriuko” versija 🙂

Vėjo tortukas

3.0 from 3 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1/2 stiklinės 1/2

  • Vanduo3 šaukštai 3

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Miltai12 šaukštų 12

  • Kakava4 šaukštai 4

  • Grietinė500 g 500

  • Soda šaukštelis

  • Sviestas šaukštas

  • juodųjų serbentų uogienė2 stiklainiukai 2

Gaminimo eiga

  • Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir kakava, dėti miltus, gerai išmaišyti
  • Į grietinę suberti sodą, gerai išplakti, pilti į tešla ir vėl išmaišyti (galima dėti razinų)
  • tešlą pilti į aliejumi ištepta forma ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje
  • Iškepta pertepti uogiene, o viršų užpilti kremu – visus produktus maišant pavirti indelyje ant silpnos ugnies 5 – 8 minutes
  • Kiaušinius ištrinti su dviem stiklinėm cukraus ir kakava, suberti miltus ir gerai išmaišyti
  • Atskirame indelyje gerai išplakti grietinę su soda ir maišant supilti į tešlą
  • Tešlą pilti į aliejumi pateptą torto formą ir kepti 180* karštumo orkaitėje apie pusantros valandos
  • Ar iškepė, patikrinti galima įsmeigus degtuką ar dantų krapštuką – jei degtukas "apsivėlė" tešla, biskvitas dar neiškepė!nKol biskvitas aušta, išverdamas šokoladinis glaistas – likusį cukrų, sviestą, vandenį ir kakavą sudėti į nedidelį puodą ir ant silpnos ugnies virti ~ 8 minutes
  • Atvėsusį biskvitą perpjauti į 3 blynus, pertepti uogiene ir vėl sudėti vieną ant kito
  • Tortuką apipilti kiek atvėsusiu glaistu (per karštas glaistas paprasčiausiai nubėgs nuo tortuko, o per daug atvėsęs – nepadengs jo) ir apibarstyti kuom tik širdelė geidžia – tinka ir saldainukai "Skittles", ir cukraus granules, ir guminukai :)nnSkanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*