Vasaros salotos

Salotos, garnyrai, Daržovių patiekalai 0 comments

Vasaros salotos

0.0 from 0 votes
Course: Daržovių patiekalai, Salotos, garnyraiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

25

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Pipirai pagal skonį (padažui)

  • Salotų lapai4-5 vnt 4-5

  • Petražolės žiupsnelis

  • Fermentinis sūris50 g 50

  • Garstyčios1 šaukštelis 1

  • Alyvuogių aliejus5 šaukštai 5

  • Agurkai1 vnt 1

  • Juodosios alyvuogės10 vnt 10

  • Gvazdikėliai6-7 vnt 6-7

  • Rūkyta šoninė100 g 100

  • druskos pagal skonį

  • obuolų actas1 šaukštas 1

  • vynuoginių pomidorų10 vnt 10

Gaminimo eiga

  • Šios salotos pagaminamos labai greitai
  • Jos gali būti vartojamos su kepta šonine kaip užkandis, o be šoninės – kaip salotos prie karštųjų mėsos patiekalų
  • Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus, alyvuoges, ridikėlius ir agurką stambesniais gabaliukais, sutarkuojame sūrį
  • Į kiekvieną lėkštę sudedame suplėšytus salotų lapus, supjaustytus pomidorus, alyvuoges, ridikėlius ir agurkus
  • Apibarstome smulkintu sūriu ir petražolėmis
  • Apšlakstome sumaišytu padažu
  • Rūkytą šoninę plonai supjaustome ir pakepame labai įkaitintoje keptuvėje
  • Keptos šoninės gabaliukus išdėliojame ant paruoštų salotų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*