Vasaros salotos
Cooking time
25
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Pipirai pagal skonį (padažui) –
Salotų lapai – 4-5 vnt 4-5
Petražolės žiupsnelis –
Fermentinis sūris – 50 g 50
Garstyčios – 1 šaukštelis 1
Alyvuogių aliejus – 5 šaukštai 5
Agurkai – 1 vnt 1
Juodosios alyvuogės – 10 vnt 10
Gvazdikėliai – 6-7 vnt 6-7
Rūkyta šoninė – 100 g 100
druskos pagal skonį –
obuolų actas – 1 šaukštas 1
vynuoginių pomidorų – 10 vnt 10
Gaminimo eiga
- Šios salotos pagaminamos labai greitai
- Jos gali būti vartojamos su kepta šonine kaip užkandis, o be šoninės – kaip salotos prie karštųjų mėsos patiekalų
- Suplėšome salotų lapus, supjaustome pomidorus, alyvuoges, ridikėlius ir agurką stambesniais gabaliukais, sutarkuojame sūrį
- Į kiekvieną lėkštę sudedame suplėšytus salotų lapus, supjaustytus pomidorus, alyvuoges, ridikėlius ir agurkus
- Apibarstome smulkintu sūriu ir petražolėmis
- Apšlakstome sumaišytu padažu
- Rūkytą šoninę plonai supjaustome ir pakepame labai įkaitintoje keptuvėje
- Keptos šoninės gabaliukus išdėliojame ant paruoštų salotų