Varškės spurgos
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1/2 l 1/2
Cukrus – 1/2 stiklinės 1/2
Varškė – 500 g 500
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 3 stiklinės 3
Grietinė – 1/2 stiklinės 1/2
Cukraus pudra (apibarstymui) –
Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai 2
Vanilinis cukrus – 1 pakelis 1
Gaminimo eiga
- Kiaušinius išplakame maišytuvu su 1/2 cukraus ir vaniliniu cukrumi, o likusį cukrų ištriname su varške
- Viską gerai išmaišome, įdedame grietinės ir vėl maišome
- Miltus sumaišomi su kepimo milteliais, kuriuos suberiame į bendrą masę ir minkome
- Iš tešlos aliejuotomis rankomis formuojame nedideles graikiško riešuto dydžio spurgas
- Neformuokite didelių spirgų, nes viduje bus neiškepusi varškė
- Įkaitiname aliejų, dalimis dedame spurgas ir verdame, kol gražiai paruduos, virti ant silpnos ugnies, kad viduje iškeptų varškė
- Vartyti tik tada, kaip spurgos pakyla nuo puodo apačios
- Išgriebti
- Iškepusias spurgas atvėsinti ir apibarstome cukraus pudra
- Loading gallery media…
Labai gerai pasisekė iškepti. Spurgytės nepritraukė aliejaus ir tikrai buvo skanios
pasiseke puikiai 🙂 dekui uz recepta
tikrai labai gardu
o kai kepa ar nereikia i vidu deti zalia bulve?
Maniskiam labai patiko
Labai skanu spurgeles valgyti su jogurtu.
einu ir as pabandysiu issivirti 🙂
Tikrai skanios spurgos 🙂
Puikus receptas, pavyko skaniausios spurgytes 🙂
Labai skanu,niam niam.Gal tik truputuka per saldu.
Labai skaniai gavosi:)))) labai dekoju uz tikrai puiku receptuka:)
Super spurgos gavosi.Ačiū už receptuką.
nuostabios!
Spurgos isejo labai skanios, vidus gerai iskepe. Puikus receptas. Aciu:)
Labai skanios spurgos, aliejaus nepritrauke, o kokios purios. Niam niam… 🙂
pavyko puikiai , tikrai skanios 😉
bandysiu snd receptuka:)