Varškės pyragas
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 125 g 125
Varškė – 300 g 300
Miltai – 400 g 400
Kondensuotas pienas – 1 indelis 1
Grietinė – 70 g 70
Sviestas – 100 g 100
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis 1
Vanilinis cukrus – 2 šaukštai 2
Kiaušinis – 1 vnt 1
Apelsinų žievelės – 1 apelsino 1
Kiaušinių tryniai – 2 vnt 2
Kiaušinių baltymai – 1 vnt 1
Gaminimo eiga
- Įdarui: Sumaišyti visus komponentus
- Tešlai: Sviestą išsukti su cukrumi, įmaišyti grietinę ir trynius
- Suberti miltus, kuriuos prieš tai sumaišyti su kepimo milteliais
- Tešlą išminkyti, padėti 2 valandoms į šaldytuvą
- Plonai iškočioti (maždaug 0,5cm), supjaustyti stačiakampiais
- Skardą iškloti kepimo popieriumi
- Patiesti vieną lakštą
- Jį padengti varškės kremu
- Dėti ant viršaus kitą lakštą ir jį taip pat padengti varške
- Taip sluoksniuoti, kol visi lakštai bus baigti
- Viršutinis sluoksnis – tešlos lakštas
- Į kondensuotą pieną įberti apelsino žievelių, išmaišyti ir aplieti pyragą
- Kepti 200 laipsnių orkaitėje maždaug 30 minučių