Varškės bulvelės, ridikėliai ir troškintos bulvės
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Varškė – 250 g 250
Grietinėlė – 1/2 stiklinės 1/2
Pipirai truputis –
Fermentinis sūris – 100 g 100
Krapai truputis –
Sviestas – 1 šaukštas 1
Bulvės – 500 g 500
Juoda duona – 2 šaukštai 2
ridikėliai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Varškę ištrinti, suminkyti su tarkuotu sūriu, pasūdyti
- Padaryti apvalias bulveles, pavolioti jas maltoje juodoje duonoje ir sudėti į lėkštę kartu su nepjaustytais ridikėliais
- Virtas bulves supjaustyti griežinėliais ar kubeliais
- Puode ištirpinti sviestą, sudėti bulves, pasūdyti, apibarstyti pipirais ir užpilti grietinėle
- Uždengus puodą kepti orkaitėje, kol bulvės sugers skystį
- Patiekiant išversti į pusdubenį, apibarstyti krapais
- Prie troškintų bulvių paduoti varškės bulveles ir ridikėlius