Varškės apkepas su obuoliais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1 stiklinė 1
Varškė – 1 kg 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Obuoliai – 500 g 500
Grietinė – 250 g 250
Sviestas – 100 g 100
Manų kruopos – 5-6 šaukštai 5-6
Gaminimo eiga
- Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi
- Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius
- Pabarstyti cukrumi, ant viršaus sudėti likusią varškę
- Apšlakstyti sviestu ir iškepti
- Valgyti šiltą ir su grietine