Varškės apkepas su juodaisiais serbentais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 450 g 450
Varškė – 1 kg 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Pienas – 1 stiklinė 1
Juodieji serbentai – 700 g 700
Gaminimo eiga
- Serbentus nuplauti, nuskabyti žiedyno liekanas, sutrinu ir užpilti 300g cukraus
- Gerai išsukti, kad masė pasidarytų vientisa
- Keliolika minučių palaikyti vėsiai
- Trynius ištrinti su likusiu cukrumi, įmaišyti pertrintą varškę, supilti pieną, suversti išplaktus baltymus
- Į paruošta apkepo indą susluoksniuoti varškę su juodųjų serbentų mase
- Kepti 40-45 minutes
- Galima valgyti su grietinės arba grietinėlės padažu