Tradicinis varškės apkepas, kuriam jau turbūt “n” metų. Iš mano močiutės receptų serijos 😉 Apkepas patiekiamas užpiltas saldžiu padažu arba grietine.
Varškės apkepas
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Varškė – 135 g 135
Grietinė – 30 g 30
Vanilė truputis –
Gaminimo eiga
- Į pertrintą per rėtį varškę pridedame manų kruopų, cukraus, kiaušinio, vanilės, druskos ir išmaišome
- Skardą ištepame sviestu, išbarstome džiuvėsėliais ir varškės masę sudedame į ją ne storesniu nei 4 cm
- sluoksniu
- Sulyginame paviršių, patepame suplakta su kiaušiniu grietine ir iškepame orkaitėje
- Karštas apkepas supjaustomas kvadratais ir patiekiamas užpiltas saldžiu padažu (pavyzdžiui vaisių) arba grietine
- Skanaus!
nebaigtas receptas! kiek laiko ir kokioj temper.kepti?
manau,kad manu kr.reikia isbrinkinti piene ir dar i mase ideti gabaliuka istirpinto sviesto,cinamono bei galim pgl skoni ir dziovintu vaisiu-razinu ar kitu:)) tikrai bus daug skanu! skanaus:))
tikrai skanaus apkepo pagal toki recepta neiskepsit sutinku su Lolita
apkepas bus kietas,kazi ar skanus
nebutinai apkepa kepant reik ismirkint manus,i mase ipilam stikline pieno,tiesiog daroma grietines tirstumo mase ir apkepas nebuna kietas,taip pat reik deti grietines,apkepas kazkur kepamas30-40min
kiek dėti manu ir cukraus?