Varškės apkepas

Apkepai 6 comments

Tradicinis varškės apkepas, kuriam jau turbūt “n” metų. Iš mano močiutės receptų serijos 😉 Apkepas patiekiamas užpiltas saldžiu padažu arba grietine.

Varškės apkepas

1.1 from 15 votes
Course: ApkepaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Varškė135 g 135

  • Grietinė30 g 30

  • Vanilė truputis

Gaminimo eiga

  • Į pertrintą per rėtį varškę pridedame manų kruopų, cukraus, kiaušinio, vanilės, druskos ir išmaišome
  • Skardą ištepame sviestu, išbarstome džiuvėsėliais ir varškės masę sudedame į ją ne storesniu nei 4 cm
  • sluoksniu
  • Sulyginame paviršių, patepame suplakta su kiaušiniu grietine ir iškepame orkaitėje
  • Karštas apkepas supjaustomas kvadratais ir patiekiamas užpiltas saldžiu padažu (pavyzdžiui vaisių) arba grietine
  • Skanaus!

6 Comments

  1. bronyte

    nebaigtas receptas! kiek laiko ir kokioj temper.kepti?

  2. Lolita

    manau,kad manu kr.reikia isbrinkinti piene ir dar i mase ideti gabaliuka istirpinto sviesto,cinamono bei galim pgl skoni ir dziovintu vaisiu-razinu ar kitu:)) tikrai bus daug skanu! skanaus:))

  3. Zivile

    tikrai skanaus apkepo pagal toki recepta neiskepsit sutinku su Lolita

  4. apkepas bus kietas,kazi ar skanus

  5. nesvarbu

    nebutinai apkepa kepant reik ismirkint manus,i mase ipilam stikline pieno,tiesiog daroma grietines tirstumo mase ir apkepas nebuna kietas,taip pat reik deti grietines,apkepas kazkur kepamas30-40min

  6. kiek dėti manu ir cukraus?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*