Vaflių tortas
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Miltai – 4 šaukštai 4
Grietinėlė – 0,5 l 0,5
Razinos – 1/2 stiklinės 1/2
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Pienas – 0,5 l 0,5
Džiovinti abrikosai – 1/2 stiklinės 1/2
Sviestas – 100 g 100
Brendis – 100 ml 100
Cukraus – 150 g 150
Kokosų drožlės saujelė –
Kiaušinių tryniai – 4 vnt 4
Vaflių lakštai – 20 vnt 20
Gaminimo eiga
- Razinas ir abrikosus nuplaukite verdančiu vandeniu, abrikosus susmulkinkite, užpilkite brendžiu ir 30 min
- palaikykite
- Trynius išsukite su cukrumi, miltais ir grietinėle
- Pieną užvirinkite, tada nuolat maišydamos į jį supilkite trynių ir cukraus masę
- Tada nukelkite plakinį nuo ugnies, kiek ataušinkite ir įmaišykite nutarkuotą citrinos žievelę bei lydytą sviestą
- Kiekvieną vaflio sluoksnį aptepkite kremu, apibarstykite nuvarvintais džiovintais vaisiais
- Torto viršų ir šonus aptepkite kremu, puoškite kokosų drožlėmis, likusiais džiovintais vaisiais ir 12 val
- padėkite į šaldytuvą
- Tiekite supjausčiusi norimos formos gabalėliais su arbata ar kava