Troškintas upėtakis su raugintais kopūstais, cukrumi, druska, pipirais ir vynu. Orkaitėje kepti 12 min. Pagardinti garstyčiomis ir patiekti su grietinėle.
Upėtakis su raugintais kopūstais
Gaminimo laikas
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Baltas vynas – 2 šaukštai 2
Citrinų sultys – 1/2 l 1/2
Cukrus: pagal skonį –
Druska: pagal skonį –
Garstyčios – 2-3 šaukšteliai 2-3
Grietinėlė – 125 ml 125
Kadagio uogos: žiupsnelis –
Pipirai: pagal skonį –
Rauginti kopūstai – 500 g 500
Upėtakių filė – 2 vnt 2
Žuvies sultinys – 1 puodelis 1
Gaminimo eiga
- Filė supjaustykite į aštuonias dalis ir apšlakstykite citrinos sultimis.
- Raugintus kopūstus smulkiai supjaustykite.
- Tada sumeskite uogas, supilkite vyną, įberkite druskos, pipirų ir cukraus.
- Visus produktus sumaišykite ir troškinkite puode pagal nurodymus virti.
- Žuvį pagardinkite. Sumaišykite su raugintais kopūstais.
- Įpilkite 100 g žuvies sultinio ir kepkite uždengė orkaitėje 12 minučių.
- Plaktą grietinėlę pašildykite, kad suskystėtų.
- Supilkite likusią žuvų sultinio dalį ir palaukite, kol mėsa sutirštės.
- Sudėkite garstyčias, įberkite druskos, pipirų ir truputį cukraus pagal skonį.
- Žuvų ir raugintus kopūstus patiekite su padažu.