Upėtakis su migdolais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Salotų lapai keletas –
Krapai – 1/2 šaukšto 1/2
Alyvuogių aliejus – 1 šaukštas 1
Malti baltieji pipirai pagal skonį –
Upėtakis – 3 vnt 3
Migdolų drožlės – 2 šaukštai 2
Gaminimo eiga
- Žuvį išvalyti, išimti akis ir žiaunas, nuplauti ir nusausinti
- Įtrinti druska, baltaisiais pipirais ir palikti 20min
- pastovėti, kad įsigertų prieskoniai
- Kiaušinį išplakti šakute ir jame pavolioti žuvis, o paskui apvolioti migdolų drožlėse
- Formą, kurioje keps, ištepti aliejumi ir sudėti į ją žuvis
- Kepti ne aukštesnės kaip 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartais pažiūrėti ar žuvis neprikepė prie dugno
- Patiekti su bulvėmis ir žalių daržovių salotomis ar tiesiog agurkų salotomis su grietine
Šiandien išbbandysiu, skamba skaniai